Word lid!

Nieuwe Forum

Klerk moeder mcg-kind
Allereerst complimenten voor de nieuwe website, deze ziet er veel professioneler en uitnodigender uit dan de vorige, die wat ouderwets was geworden. Fijn ook dat vraag en aanbod een prominente plaats heeft gekregen.

Minder goed vind ik de vindbaarheid van het forum, dat zit ergens weggestopt onderaan nadat je eerst op MCG/ EMB hebt geklikt. Ik moest er echt naar zoeken en ik denk dat er veel mensen zijn die die moeite niet zullen doen. Het zou jammer zijn als het voorheen zo succesvolle forum nu slechter bezocht wordt en er dus minder informatie en ervaringen gedeeld worden via het forum. Het zou goed zijn om bovenaan in het hoofdmenu op de homepagina een button te vinden waarmee je direct naar alle forums wordt geleid ipv via een onduidelijke omweg naar de losse forums.

Heel jammer vind ik dat de forums opgesplitst zijn in aparte forums per aandachtsgebied. Het was juist fijn om op de oude website alle verschillende subforums in een keer te kunnen zien en meteen te kunnen zien of er nieuwe berichten zijn en of die je interesseren c.q. waarop je wilt/kunt reageren. Nu schrijf ik in het MGG/EMB forum, voor andere forums moet ik dit afsluiten en dan elders geen zoeken of er nieuwe berichten zijn. En dat zal ik toch niet gaan doen, want waarom zou ik op spina bifida kijken als mijn kind dat niet heeft? Terwijl er volop onderwerpen zijn die voor zowel MCG/EMB-ouders als voor mensen met andere handicaps relevant zijn. Denk aan ontwikkelingen in de zorg, PGB, hulpmiddelen, woningaanpassing, aangepaste kleding, e.d. Dit zijn geen onderwerpen die exclusief zijn voor MCG/EMB.

Kortom: ik zal waarschijnlijk niet of veel minder lezen en reageren op berichten in de forums van andere handicaps hierover. In dat opzicht staat de indeling in verschillende forums die niet in een keer bereikbaar zijn, een optimale uitwisseling van ervaringen en informatie in de weg, wat jammer is. Het lijkt me de moeite waard om dit te heroverwegen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

1 Reactie

Hendrina Dijkhuizen 2 nov 2014

De Klerk slaat de spijker op de kop!
Dit zelfde bedacht ik ook toen ik deze nieuwe website aan het bekijken was.
Wat ik ook niet handig vind is dat je de naam van de schrijver niet meer kunt zien als je het bericht geopend hebt. Als je dan wilt reageren op iemands bericht moet je terug gaan om te kijken wie het ook al weer precies geschreven had.

Hendrina Dijkhuizen 2 nov 2014

Zoals nu kun je zien dat ik een reactie geplaatst heb, maar de naam van de originele schrijver van het 1e bericht staat er niet meer.

Klerk moeder mcg-kind 5 nov 2014

Het lijkt er inderdaad op dat de bezoekers van het oude forum hier het nieuwe niet weten te vinden. Slechts 2 personen die in een hele week een bericht geplaatst hebben doet vrezen dat het actieve voormalige forum hier niet wordt vervolgd. Dat zou ontzettend jammer zijn. Ik hoop dat de Bosk de vindbaarheid zal verbeteren door een directe link naar forums in het startmenu te zetten. Een contact-button kan ik niet vinden, vandaar de feedback hier. Ben benieuwd of er een reactie volgt van de Bosk of de forumbeheerder. Zo niet, dan heeft berichten plaatsen hier geen zin en dan stop ik daarmee.

Jaike van der Weg 20 nov 2014

Tja jammer hoor dat het forum slecht te vinden is. Ik heb ook pas nu de moeitre genomen om te registreren.
Een ander nadeel van de zo duidelijke scheiding in categorieen is dat topics die voor EMB kinderen van toepassing zijn dat ook zijn voor andere handicaps. Bv CP. Mijn dochter is ernstig meervoudig beperkt door een CP. Tja.. Heel veel topics horen in de categorie alhgemeen. Rolstoelkeuze bv.
Is er geen proefgebruik geweest van het forum? Er hoort m.i. een prominente knop algemeen forum ergens op de homepagina.

Ik vind het inderdaad ook jammer dat er geen archief is van het oude forum. Daar was al heel wat ervaringskennis vergaart

Aartje Hogeveen 22 nov 2014

Ik ben het met je eens, ik zit zelf ook niet zoveel meer op het forum, want ik kon het eerst ook niet vinden, vond het vorige wat makkelijker. Het forum moet ook vermeld zijn, vraag en aanbod staat wel op de website, het forum moet daarnaast staan. Ook het inloggen gaat steeds niet goed, terwijl ik wel het goede inlogcode indruk, eerder nooit problemen meegehad. Verder is het een mooie site geworden.

Corine van Rijswijk 11 dec 2014

Beste allemaal, hartelijk dank voor jullie reacties! Ik ga alle reacties bundelen en bespreken. Er zijn van verschillende kanten reacties gekomen op de nieuwe site en het gemis van het oude forum. Ik neem jullie feedback mee en hoop hier op korte termijn te laten weten hoe we verder gaan met 'Vraag en antwoord'.
Beste Aartje: heb je nog steeds inlogproblemen? Zo ja, stuur even een bericht naar info@bosk.nl, dan gaan we dit oplossen.

Aartje Hogeveen 13 dec 2014

Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd nu kon ik er wel inkomen.

Aartje Hogeveen 15 dec 2014

Ik vind het ook heel lang duren voordat ik de bosksite erop komt, op het zoekprogramma blijft het heel lang draaien, ik vroeg me af of meerdere mensen hier last van hebben? En is dit het enige topic nog, want ik zie verder nog niks staan.

Klerk moeder mcg-kind 28 dec 2014

@Aartje, er zijn nu 4 topics in dit forum, zie https://www.bosk.nl/mcg-emb/vraag-en-antwoord/ Daar kun je bovenaan ook een nieuw topi starten.

Klerk moeder mcg-kind 28 dec 2014

Boewaah, waarom kun je geen typvoud meer verbeteren? Die optie was er enkele weken geleden nog wel. Vervelend zeg.

Hilde Stelwagen 15 feb 2015

Helemaal mee eens! Na tijden weer eens een vraag willen stellen op het forum.... ik heb me rot gezocht!!

Aartje Hogeveen 13 mrt 2015

Ik kijk zelf ook veel minder dan eerst op het forum. Ik vind zelf ook dat er zeer weinig topics opstaan, ik vind het erg jammer, laat het forum weer zoals vroeger zonder aparte indelingen. Ik heb zelf ook het idee dat er niet veel mensen meer op een topic reageren, erg jammer is dat.

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden