Word lid!

Bekijk alle video's

Hier vind je alle negen filmpjes. In ieder filmpje komt een ander gezin aan bod, waarbij de ernst van de aandoening bij de kinderen verschilt, juist ook omdat EMB/MCG (Ernstig Meervoudig Beperkt/Meervoudig Complex Gehandicapt) een erg breed begrip is, met veel diversiteit binnen het spectrum qua ontwikkeling.

Gezin en verwerking

Annemijn's ouders vertellen over de verwerking en acceptatie, hoe zij dat doen en hoe ze elkaar daarin respecteren.

Lees meer over dit thema

Ziekenhuis

Kamil's moeder neemt ons mee in haar zoektocht naar de diagnose. Elke arts die ze destijds zagen had weer andere vraagtekens over Kamil.

Lees meer over dit thema

Behandeling en therapie

De kleine stapjes in de ontwikkeling van Mitchel die behaald worden door middel van therapie en behandeling betekenen heel veel voor zijn moeder.

Lees meer over dit thema

Communicatie en opvoeding

Deze ouders vertellen hoe het contact maken met hun kind een zoektocht is. Foto’s en gebaren helpen hen bij de communicatie met Joris.

Lees meer over dit thema

Ontwikkeling, opvang en onderwijs

De ouders van Noa zoeken telkens naar mogelijkheden, en proberen mee te denken hoe iets dat Noa nu niet kan, maar wel wil, toch zou kunnen.

Lees meer over dit thema

Zorgen voor en over

Dat het thuis ook mogelijk is je kind te verzorgen laten deze ouders zien. Daardoor kunnen ze toch samenzijn als gezin, ondanks dat het wel een inbreuk is op hun privacy.

Lees meer over dit thema

Vrije tijd, vervoer en sociale kaart

Jjip geniet ondanks zijn beperking van ritjes op de fiets, bewegen in het zwembad, hard schommelen. Moeder vertelt waarom dit voor hem zo belangrijk is.

Lees meer over dit thema

Hulpmiddelen en voorzieningen

Hulpmiddelen zijn voor Laura van heel groot belang. Moeder vertelt ook hoe belangrijk de juiste zorg op het juiste moment is, en wat liefde en aandacht doen!

Lees meer over dit thema

Wetten, regelgeving en vergoedingen

Je weg vinden in wetten en regelgeving is nog niet zo eenvoudig. Rozemarijn's moeder licht toe hoe belangrijk is het om steeds op te komen voor je kind, en dat te regelen wat nodig is.

Lees meer over dit thema

Film - Dit is ons leven

De impact van een ernstig meervoudig beperkt (EMB) kind op het gezinsleven is heel groot, de buitenwereld kan zich hier moeilijk een voorstelling van maken. Sommigen vinden het eng en kijken weg; anderen vinden het zielig en willen enkel helpen. Veelal denken zowel mensen in de nabije omgeving als in het bredere netwerk en omgeving dat het leven in deze gezinnen enkel om zorg en zorgen draait. Nu zijn de zorg en de zorgen groot, maar ook deze gezinnen leven. Zij hebben hun hoogte- en dieptepunten, hun dilemma’s en keuzes, en bovenal veerkracht in het dagelijks leven.

Lees meer over dit thema