Word lid!

Communicatie en opvoeding

Over dit filmpje

Een kijkje in het leven van Joris. Zijn ouders kunnen met gebaren, mimiek en door goed naar hem te kijken steeds beter met hem communiceren. Ondanks dat blijft het moeilijk dat de wereld van zijn zusje wel steeds groter wordt, en zijn wereld steeds kleiner.

Over Joris

Joris, 7 jaar, heeft een ontwikkelingsleeftijd tussen 7 maanden en een jaar. Er is geen diagnose.  Hij kan niet praten, niet lopen en krijgt volledige sondevoeding.

Ieder kind is uniek

Dit filmpje is er een uit een serie van negen in het programma Meervoudig Ondersteund, waarin we steeds kleine inkijkjes geven in hoe elk gezin zaken oppakt en aanpakt. Omdat we bij de BOSK weten wat het krijgen van een ernstig meervoudig beperkt (EMB) kind betekent, hopen we dat ‘nieuwe’ ouders van een EMB kind hier kracht en inspiratie uit kunnen halen. We willen nog wel benadrukken dat elk kind zijn eigen lijn van ontwikkeling heeft, dat je niet het ene kind met het andere moet vergelijken, en dat ontwikkeling bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking in hele kleine stapjes verloopt. Niemand weet uiteindelijk hoe de ontwikkeling van jouw kind zal verlopen.