Word lid!

Gezin en verwerking

Over dit filmpje

We maken kennis met Annemijn en haar familie. Een hecht gezin, waarbij vader en moeder vertellen over hoe ze na de diagnose eerst moesten leven met de halve dag, en hoe dat uitgroeide naar zelfs toch weer samen op vakantie kunnen. Daarnaast hoe belangrijk praten met elkaar en in gesprek blijven zo enorm belangrijk is.

Over Annemijn

Annemijn van 6 is geboren met een afwijking aan de bloedvaten in haar hersenen. Daardoor heeft zij intensieve zorg nodig. Annemijn is meervoudig beperkt. Verstandelijk functioneert ze op het niveau van een kind van anderhalf. Ze heeft continu toezicht nodig.

Ieder kind is uniek

Dit filmpje is er een uit een serie van negen in het programma Meervoudig Ondersteund, waarin we steeds kleine inkijkjes geven in hoe elk gezin zaken oppakt en aanpakt. Omdat we bij de BOSK weten wat het krijgen van een ernstig meervoudig beperkt (EMB) kind betekent, hopen we dat ‘nieuwe’ ouders van een EMB kind hier kracht en inspiratie uit kunnen halen. We willen nog wel benadrukken dat elk kind zijn eigen lijn van ontwikkeling heeft, dat je niet het ene kind met het andere moet vergelijken, en dat ontwikkeling bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking in hele kleine stapjes verloopt. Niemand weet uiteindelijk hoe de ontwikkeling van jouw kind zal verlopen.