Word lid!

Opvang

Soms is het fijn als je de zorg tijdelijk kunt overdragen, terwijl je weet dat je kind in goede handen is. Gelukkig zijn er allerlei opvangmogelijkheden voor je kind.

Er is speciale dagopvang voor kinderen met een beperking

Kinderen met ernstige ontwikkelingsproblemen kunnen terecht in:

Soms kan je kind terecht binnen de gewone dagopvang

Je kind krijgt dan bijvoorbeeld ondersteuning vanuit het kinderwijkteam.

Het kan helaas zo zijn dat je kind geweigerd wordt

Dat is vaak zo als je kind heel intensieve hulp en begeleiding nodig heeft. Vaak heeft dat te maken met het ontbreken van capaciteit of geld. Je zult dan thuis iets moeten organiseren. Vraag dan een indicatie om de benodigde zorg thuis te kunnen regelen door goede zorgverleners.

Laat je goed adviseren!

Advies nodig over opvang in de buurt? Dan kun je terecht bij:

Natuurlijk kun je ook andere ouders om advies vragen, bijvoorbeeld via social media of via Parent2Parent.

Opvang gevonden? Ga er eens langs

Elke opvang is weer anders. Heb je een goede opvang gevonden bij jou in de buurt? Ga er dan vooral eens langs, en praat met de begeleiding bij de opvang over de mogelijkheden.

Uit logeren is goed voor alle partijen

Soms kan het ook goed zijn voor je kind om eens een nachtje uit logeren te gaan. Hij of zij kan dan langzaam wennen aan het af en toe uit huis zijn. En jij en je gezin krijgen de kans om weer even op te laden en te ontspannen. Uit logeren kan bijvoorbeeld in een logeerhuis. Het zorgkantoor heeft vaak een lijst van logeerhuizen. Ook kun je informeren bij andere ouders (bijvoorbeeld via social media). En op www.nationalehulpgids.nl kun je adressen vinden van (particuliere) logeeropvang in jouw omgeving.