Word lid!

Vrije tijd, vervoer en sociale kaart

Over dit filmpje

In dit gezin met 4 jongens gebeurt altijd wat, en daar geniet Jip enorm van. Hij geniet van actieve dingen, zoals zwemmen en hard schommelen, zoals je ziet in dit filmpje. Hij houdt, net als andere jongens van 6, ook gewoon van actie! Verder maken zijn ouders zich er sterk voor dat hij kan blijven eten, en geen peg-sonde krijgt, omdat zijn smaak nog het enige zintuig is dat hij echt heeft.

Over Jip

Jip, 6 jaar,  is spastisch, blind en heeft epilepsie (MIE). Jip heeft geen romp-hoofd-stabiliteit en is daardoor helemaal slap, waardoor hij veel ligt en alleen met ondersteuning in een speciale stoel kan zitten. Hij kan bijna niets zelf vastpakken. Jip functioneert verstandelijk onder de 6 maanden leeftijd. Jip heeft geen PEG-sonde, maar eet voeding voor kinderen van 6 maanden.

Ieder kind is uniek

Dit filmpje is er een uit een serie van negen in het programma Meervoudig Ondersteund, waarin we steeds kleine inkijkjes geven in hoe elk gezin zaken oppakt en aanpakt. Omdat we bij de BOSK weten wat het krijgen van een ernstig meervoudig beperkt (EMB) kind betekent, hopen we dat ‘nieuwe’ ouders van een EMB kind hier kracht en inspiratie uit kunnen halen. We willen nog wel benadrukken dat elk kind zijn eigen lijn van ontwikkeling heeft, dat je niet het ene kind met het andere moet vergelijken, en dat ontwikkeling bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking in hele kleine stapjes verloopt. Niemand weet uiteindelijk hoe de ontwikkeling van jouw kind zal verlopen.