Word lid!

Wetten, regelgeving en vergoedingen

Over dit filmpje

Voor dit filmpje mochten we Suzanne en haar dochter Rozemarijn portretteren, over de wetgeving en regels die onlosmakelijk verbonden zijn met het regelen van de benodigde hulpmiddelen. Het is elke keer wel een stap, ook qua acceptatie, maar je moet het regelen voor je kind!

Over Rozemarijn

Rozemarijn, 10 jaar, heeft 2 syndromen: triple x en Down. Beide syndromen apart zijn redelijk mee te leven, maar de combinatie van deze 2 maakt dat ze meervoudig complex gehandicapt is. Haar ontwikkelingsleeftijd is ca. 2 jaar, haar emotionele ontwikkeling slechts 9 maanden. Ze is zeer slechtziend en heeft een beperkt gehoor. Tot 3 jaar heeft ze beperkt kunnen lopen, maar sinds 4 jaar loopt ze nu helemaal niet meer. Ze beweegt zich voort op de knieën. Hiernaast heeft ze gedragsproblematiek.

Ieder kind is uniek

Dit filmpje is er een uit een serie van negen in het programma Meervoudig Ondersteund, waarin we steeds kleine inkijkjes geven in hoe elk gezin zaken oppakt en aanpakt. Omdat we bij de BOSK weten wat het krijgen van een ernstig meervoudig beperkt (EMB) kind betekent, hopen we dat ‘nieuwe’ ouders van een EMB kind hier kracht en inspiratie uit kunnen halen. We willen nog wel benadrukken dat elk kind zijn eigen lijn van ontwikkeling heeft, dat je niet het ene kind met het andere moet vergelijken, en dat ontwikkeling bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking in hele kleine stapjes verloopt. Niemand weet uiteindelijk hoe de ontwikkeling van jouw kind zal verlopen.