Word lid!

Andere ziekenhuizen en organisaties

Als ouder van een ernstig meervoudig beperkt kind kom je meestal veel bij één ziekenhuis. Het kan zijn dat je ook te maken krijgt met andere ziekenhuizen of organisaties.

Veel ziekenhuizen werken binnen een regio samen

Tegenwoordig zijn er veel multidisciplinaire teams. Vraag na welke samenwerkingen met andere ziekenhuizen en organisaties er zijn in jouw regio. Ook is het handig om te weten wie het aanspreekpunt is bij al die verschillende organisaties.

Overdrachten? Blijf op de hoogte

Vaak wordt er informatie uitgewisseld tussen de samenwerkende organisaties, bijvoorbeeld tussen het ziekenhuis, de therapeut en de verpleegkundige hulp aan huis. Geef vooral aan dat je op de hoogte wil blijven van alle overdrachten. Zo weet je wat er speelt en houd je de regie.
Lees meer over het houden van de eigen regie

Zorg aan huis: maak goede afspraken

Regel je zorg aan huis voor je kind? Dan is het slim om een lijst op te stellen van dingen die je belangrijk vindt binnen jouw gezin. Bijvoorbeeld over telefoongebruik, roken, het maken van foto's, eetmomenten en hygiëne. Zo'n lijst geeft duidelijkheid voor beide partijen en kan veel vervelende gesprekken voorkomen.