Word lid!

Logeren en wonen

Over dit filmpje

Daans moeder vertelt over het ontzettend moeilijke maar weloverwogen besluit dat zij en haar man maakten om voor Daan een fijne nieuwe woonplek te vinden. Dat dit gepaard ging met heel veel zorgen en voorbereiding, maar ook een enorme emotionele impact had op haar andere zoon. Ze is heel blij en gelukkig dat Daan daar nu inmiddels helemaal zijn nieuwe thuis gevonden heeft. In hun situatie was dit de beste keuze.

Meer weten? De documentaire 'Zorg om Daan' belicht de achtergrond en de dilemma's waar dit gezin mee te maken kreeg. Bekijk hier de documentaire

Over Daan

Daan van 17 is spastisch, heeft moeilijk instelbare epilepsie, is slechtziend en heeft een ontwikkelingsniveau tussen de 2 en 3 jaar. Hij woont inmiddels 3 jaar op een zorgboerderij in een groep met 5 andere EMB kinderen. Bij het filmen mochten we de andere kinderen niet in beeld brengen, vandaar dat je Daan alleen ziet met zijn moeder en zijn fysiotherapeut.

Ieder kind is uniek

Dit filmpje van Meervoudig Ondersteund Pubers is er een uit een serie van acht, waarbij we telkens een ander gezin gefilmd hebben met een kind met ernstig meervoudige beperkingen. We realiseren ons dat elk kind en en elke ouder anders is, maar ondanks dat hopen we toch dat dit jou als ouder (h)erkenning biedt en dat je je gesteund voelt in de keuzes die jij moet maken. Het is goed nog te benadrukken niemand uiteindelijk weet hoe de puberteit bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking zal verlopen en welke impact dit heeft op jou als ouder.