Word lid!

Nieuws

Jongeren met schisis stralen op de catwalk

Jongeren met een schisis lopen een grote kans gepest te worden waardoor hun zelfvertrouwen een klap krijgt. De Metamorfosedag op woensdag 16 oktober zet 30 jongens en meiden met een schisis in de schijnwerpers. Met advies en make?up van visagist Leco van Zadelhoff, advies van een stylist, nieuwe kleding, een hip kapsel én tot slot op de foto gezet door een professionele fotograaf. Een dag vol positieve aandacht en energie!

Lees meer

Oproep Willie Wortel naamgeving

Na de oproep om handige tips en trucs te delen voor de nieuwe versie van ‘Willie Wortel Tips’, een verzameling handige ideeën van en voor ouders van kinderen met een handicap is het tijd voor een nieuwe naam. De inhoud van de app is herzien en aangevuld met nieuwe tips.

Lees meer

Oproep voor Face IT

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Of ken jij iemand tussen de 12 en 18 jaar met een zichtbare aandoening? Dan is het Sophia Kinderziekenhuis op zoek naar jou!

Lees meer
In de sneeuw IMG_1241

Winterweek 2020

Samen genieten van een fantastische wintersportvakantie? Dat kan tijdens de Winterweek! Skiën, langlaufen, sleeën, snowboarden of bi-uniquen: alles is mogelijk. Van 1 februari tot 8 februari 2020 (VOL) en van 28 februari tot en met 7 maart organiseren we opnieuw twee Winterweken. Schrijf je nu in!

Lees meer

Reünie van Snelle

Snelle (echte naam Lars Bors) is een rapper uit Deventer. De student aan de Herman Brood Academie kreeg in februari van 2019 een gouden plaat en dat is meer dan verdiend. Muzikaal succes zonder vloeken, vrouwen of verdovende middelen. Nee, Snelle heeft een boodschap.

Lees meer

Schisis Nederland zoekt enthousiaste vrijwilligers

Schisis Nederland is de nieuwe vereniging voor en van mensen met Schisis, Stickler syndroom en Pierre Robin-sequentie (en hun naasten). De vereniging is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers: iets voor jou?

Lees meer
Maureen4

Even voorstellen: Maureen Bult

Per 15 mei is Maureen Bult werkzaam als projectmanager. Zij stelt zich graag even voor.

Lees meer
Rick-Brink CU-bronvermelding-Frank-van-der-Burg

Rick Brink eerste Minister van Gehandicaptenzaken

De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is zojuist verkozen tot de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Dat is bekend geworden tijdens de live-uitzending van de Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1.

Lees meer

De speerpunten van de nieuwe verenigingen en de verslagen van de ALV's

Zoals je weet, is de BOSK opgesplitst in vier verenigingen: CP Nederland, EMB Nederland, SBH Nederland en Schisis Nederland. Inmiddels hebben alle vier de verenigingen hun plannen gepresenteerd op hun eigen ALV: welke speerpunten heeft elke vereniging voor de komende anderhalf jaar?

Lees meer

Beslist Samen 2.0: betere begeleiding bij keuzes behandeling van schisis

Schisis Nederland denkt als vereniging van en voor mensen met schisis mee in het landelijke project 'Beslist Samen 2.0 '. In dit project werken we samen met een aantal ziekenhuizen en schisisteams aan verbetering van het proces waarbij zorgverleners, kinderen en jongeren met schisis en hun ouders samen beslissen bij keuzes in een behandeling. We zoeken hiervoor nog panelleden.

Lees meer