Word lid!

Nieuws

Meld je problemen rond hulpmiddelenzorg bij actieteam ministerie VWS

Afgelopen zaterdag stond de gehele uitzending van Kassa (BNNVARA) in het teken van de problematiek rondom de hulpmiddelenzorg. En goed nieuws: minister Hugo de Jonge (ministerie VWS) heeft toegezegd deze problematiek op te gaan pakken!

Lees meer
SBHontmoetingsdagSeptember 28, 2019-102-LR

Eerste landelijke dag SBH Nederland in het teken van Ontmoeten

Zaterdag 28 september was de eerste landelijke dag van SBH Nederland in Utrecht. Tientallen deelnemers kwamen van heinde en verre naar Kanaal030 in Utrecht. Tijdens de levendige dag bleek dat er veel behoefte was aan meer onderling contact.

Lees meer

Oproep Willie Wortel naamgeving

Na de oproep om handige tips en trucs te delen voor de nieuwe versie van ‘Willie Wortel Tips’, een verzameling handige ideeën van en voor ouders van kinderen met een handicap is het tijd voor een nieuwe naam. De inhoud van de app is herzien en aangevuld met nieuwe tips.

Lees meer

Groei centraal in herfsteditie VROEG

De herfsteditie 2019 van VROEG is uit met als thema groei. Elke keer weer blijkt dat het belangrijk is om alert te zijn op een afwijkende ontwikkeling. Hoe eerder je erbij bent, hoe sneller en meer je kunt bijsturen.

Lees meer
Joris 5

Ontmoetingsdag Spina Bifida Hydrocephalus Nederland

Kom in gesprek met elkaar, laat je inspireren en vier de nieuwe vereniging SBH Nederland! Je bent van harte uitgenodigd op zaterdag 28 september in Utrecht.

Lees meer

Gezocht: enthousiaste mensen SBH

Ben jij betrokken bij SBH Nederland en beschik je over wat tijd om dit op te zetten met hulp van het landelijk bureau? Dan zoeken we jou!

Lees meer

Online daten? Doe het veilig!

September is de maand van veilig internetdaten, online winkelen, sociale media, online privacy. Goed om even stil te staan bij veilig online daten. Want daten is leuk, maar niet altijd even veilig.

Lees meer

Strip Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt

Op zaterdag 17 augustus overhandigde voormalig paralympisch zitskiër Kees-Jan van der Klooster de eerste exemplaren van ‘Sam & Sarah, je kunt meer dan je denkt’ aan wielrenner Edwin de Wolf (Invictus Games-medaillewinnaar) en basketbalster Dagmar van Hinte (Orange Angel, wereldkampioen) tijdens het Kamper Stripfestival. Scenarioschrijver Paul Reichenbach en striptekenaar Arie van Vliet stellen hebben de strip gemaakt.

Lees meer
Groepsfoto-5739

Trainingen Rolstoelvaardigheid

Is jouw kind tussen de 5 en 18 jaar oud en gebruikt hij/zij een handbewogen rolstoel? NSGK organiseert weer rolstoelvaardigheidstrainingen in samenwerking met K-J Projects! Er zijn nog een paar plekken vrij in Leiden en in Zwolle.

Lees meer

Nieuwe website Novioscan

In het decembernummer 2018 van het BOSK kon je lezen over de Sens-U voor kids. Dit draagbare mini-echoapparaat geeft aan kinderen van 6 – 12 jaar een signaal wanneer de blaas vol is. Dit betekent dat kinderen niet meer incontinent hoeven te zijn van urine. Er wordt namelijk een voelbaar signaaltje afgegeven als het tijd is om te plassen. Ook kan via een app een signaal worden ontvangen.

Lees meer