Word lid!

Nieuws

Marc_de_Hond_staand_met_logo_©_Bastiaan_Musscher

8 september: Ontmoetingsdag Spina Bifida Hydrocephalus met theater van Marc de Hond

Dit jaar organiseert de BOSK een ontmoetingsdag Spina Bifida Hydrocephalus met een theatervoorstelling! Marc de Hond geeft exclusief voor de BOSK een try-out van zijn nieuwe voorstelling: “Voortschrijdend inzicht”.

Lees meer

LEESTIP Emp/Ouder Gids voor ouders na de diagnose

De Emp/Ouder Gids voor ouders na de diagnose, een eerste helpende hand, is sinds kort beschikbaar. Deze gids is geschreven voor ouders die net de diagnose van hun kind hebben gehoord. Een diagnose van een handicap of chronische ziekte.

Lees meer
BOSK

15 september: algemene ledenvergadering BOSK

We nodigen alle BOSK-leden van harte uit voor de tweede algemene ledenvergadering (ALV) dit jaar op 15 september. De uitnodiging wordt in de tweede helft van augustus naar de leden verstuurd.

Lees meer

Symposium "Spina bifida in perspectief: neuraal buisdefecten in verleden, heden en toekomst"

Op 3 oktober 2018 vindt het Spina Symposium plaats, met dagthema: "Spina bifida in perspectief: neuraal buisdefecten in verleden, heden en toekomst".

Lees meer

Onderzoeksagenda kinderrevalidatie: bepaal de volgorde van de onderzoeksvragen

Om ervoor te zorgen dat wetenschappers zich over die problemen buigen die wij als ouders het belangrijkst vinden, ontwikkelt de BOSK met ouders een “onderzoeksagenda Kinderrevalidatie”. We weten welke 12 vragen ouders aan onderzoekers in de kinderrevalidatie willen stellen, maar we weten nog niet in welke volgorde. Jij bent dus aan zet!

Lees meer
BOSK

23 juni: algemene ledenvergadering over koers BOSK

We nodigen alle BOSK-leden van harte uit voor de ALV van 23 juni in Utrecht. Tijdens deze ALV gaan we met elkaar in gesprek over welke richting de vereniging BOSK in de toekomst moet gaan inslaan.

Lees meer
In de sneeuw IMG_1241

Meld je aan voor de BOSK Winterweek 2019

In februari en maart 2019 organiseert de BOSK opnieuw de Winterweek. Aanmelden kan al!

Lees meer

BOSK Outdoor Challenge editie 2018

Tokkelen, abseilen en big swing... Klinken deze woorden je als muziek in de oren? Schrijf je dan in voor de BOSK Outdoor Challenge editie 2018. Een spetterend spektakel voor jong en oud!

Lees meer

PODCAST Is een kind met spina Bifida en migratieachtergrond een taboekind?

Nian kreeg in de Koerdische regio van Irak een zusje, Noor. Blijdschap en verdriet volgden elkaar razendsnel op. Noor heeft spina bifida. En gehandicapte kinderen zijn taboe. Over hen wordt gefluisterd, maar niet hardop gesproken. Nian heeft erover gehoord, maar ze heeft nog nooit een kind met een beperking gezien.

Lees meer
Martijn 4

Vertrek Martijn Klem als directeur van de BOSK

Met ingang van 15 augustus 2018 wordt Martijn Klem de nieuwe directeur van Revalidatie Nederland, de branchevereniging van de revalidatie-instellingen in Nederland. Hij volgt Gerton Heyne op die vanaf januari 2018 als interim-directeur leiding heeft gegeven aan Revalidatie Nederland.

Lees meer