Word lid!

Nieuws

RaceRunning in Amersfoort van start

Ken jij het al: RaceRunning? RaceRunning is een gloednieuw, paralympisch atletiekonderdeel. En vanaf maart 2018 start bij Atletiek Vereniging Triathlon in Amersfoort een nieuwe RaceRunninggroep. Deze groep is geschikt voor kinderen en jongeren (vanaf ongeveer 6 jaar) met een lichamelijke beperking, die in het dagelijks leven (soms) een rollator of rolstoel gebruiken.

Lees meer
Pictoagenda detail

Week indelen met plaatjes, Luuk test de Pictogenda

De Pictogenda is gemaakt voor kinderen en volwassen die baat hebben bij visuele ondersteuning van dagelijkse activiteiten. Het is meer een hulpmiddel dan een agenda. BOSK-medewerker Marike Willems testte de agenda samen met haar zoon Luuk (8 jaar, CP).

Lees meer

Onderzoek naar kinderrevalidatie en EMB: laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken

Heb je een kind met een lichamelijke of meervoudige handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wil jij bepalen waar Nederlandse wetenschappers onderzoek naar gaan doen? Laat dan je nu stem horen!

Lees meer

Rolstoelvaardigheidstraining voor volwassenen

Ben jij rolstoelgebonden en wil je (nog) beter leren rolstoelrijden? Wheelies, stoepjes en trapjes op en af, of zelfs roltrappen op en af?

Lees meer
boekminke

Boek over praktische tips bij zorgintensief kind

Minke Verdonk lanceerde donderdag 23 november haar boek 'Oog voor Jou'. Daarin deelde de orthopedagoge, onderzoeker en trainer meer dan 130 tips en adviezen voor ouders én professionals die bij een zorgintensief kind betrokken zijn. Met dit boek wil zij een brug slaan tussen ouders en zorgprofessionals.

Lees meer

Knelpunten in Passend Onderwijs? – wij horen het graag van je

Af en toe ontvangen we signalen binnen over problemen met Passend Onderwijs. Omdat we willen weten of deze zorgen bij veel ouders leven, roept de BOSK alle ouders op om ervaren knelpunten bij (passend) onderwijs te melden.

Lees meer

Wegwijs bij naheffing eigen risico bij doorlopende behandeling

Soms krijg je tot je verbazing te maken met een naheffing van het eigen risico. Je ontvangt dan een rekening voor bijvoorbeeld 2016 terwijl de behandeling in 2017 heeft plaatsgevonden. Op Zorgwijzer staat een kennisdossier (inclusief begeleidende infographic) die uitlegt hoe het komt dat er bij een doorlopende behandeling een naheffing van het eigen risico van toepassing kan zijn.

Lees meer

Rolstoelvaardigheidstraining in Nederlands Tijdschrift voor Revalidatie-artsen

In het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatie-artsen is aandacht voor het nut van rolstoelvaardigheidstraining. Trainer Kees-Jan van der Klooster en Martijn Klem werkten mee aan het artikel.

Lees meer

Denk jij mee over zorg en onderwijs?

Het organiseren van de (medische) zorg die nodig is in schooltijd, verloopt niet altijd goed en het is vaak ingewikkeld om de financiering rond te krijgen. Met deze feedback van scholen, ouders en zorginstanties willen de ministeries van VWS en OCW verkennen of hier betere oplossingen voor zijn. Waar zou de oplossing aan moeten voldoen om voor ouders werkbaar te zijn? Laat je stem horen!

Lees meer

KRO-NCRV-programma op YouTube: Het B-Team voor en door jongeren met een beperking

Vanaf donderdag 5 oktober (17.00 uur) starten op het Youtube-kanaal van No Limits Network (powered by KRO-NCRV) uitzendingen van het B-Team. Het B-Team, dat bestaat uit vijf jongeren elk met een eigen beperking, gaat in hun wekelijkse programma consumentenproblemen aan de kaak stellen, oplossen of consumenten op het goede weg helpen.

Lees meer