Word lid!

Nieuws

In de sneeuw IMG_1241

Winterweek 2020

Samen genieten van een fantastische wintersportvakantie? Dat kan tijdens de Winterweek! Skiën, langlaufen, sleeën, snowboarden of bi-uniquen: alles is mogelijk. Van 1 februari tot 8 februari 2020 en van 28 februari tot en met 7 maart organiseren we opnieuw twee Winterweken. Schrijf je nu in!

Lees meer

Per 2025 99% van NS-stations instaphulp/reisassistentie

Momenteel kunnen mensen met een beperking op ongeveer 52% van de stations waar NS stopt, in-/uitstappen. De NS verwacht voor 2025 op alle stations waar zij rijden, assistentie aan te bieden.

Lees meer
logo

Enquête: ouder worden met spina bifida en hydrocephalus

De Internationale Federatie voor Spina Bifida en Hydrocepahlus (SBH) doet momenteel een onderzoek naar ouderen worden met SBH. Daarom vragen zij leden van de doelgroep om deel te nemen aan een enquête over dit onderwerp.

Lees meer
Joris 5

Ontmoetingsdag Spina Bifida Hydrocephalus Nederland

Kom in gesprek met elkaar, laat je inspireren en vier de nieuwe vereniging SBH Nederland! Je bent van harte uitgenodigd op zaterdag 28 september in Utrecht.

Lees meer

Oproep QR DIOK Dragons

Sinds april 2019 is RC DIOK begonnen met een rolstoelrugbyteam. Het team bestaat uit 6 enthousiaste rolstoelrugbyers en is op zoek naar nieuwe leden. Word jij de nieuwe rolstoelrugbyspeler van QR DIOK Dragons?

Lees meer

Nieuw bordspel 'Uniekies'

Spelenderwijs leren met je beperking om te gaan, dat kan met het bordspel Uniekies. Het spel leert je kind op een unieke manier dat iedereen zijn beperkingen en zijn krachten heeft.

Lees meer

Nederlandse jeugddeelnemers bij RaceRunning Denemarken

Vier Nederlandse jeugd atletiekleden doen mee aan de RaceRunning Development Camp & CPISRA International Cup, tussen 7 en 14 juli in Denemarken. Racerunnen, de snelst groeiende sport onder kinderen met een beperking, is een vorm van para-atletiek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een driewielloopfiets met dunne bandjes op de atletiekbaan. Tijdens het evenement vlakbij Kopenhagen komen 120 deelnemers uit 18 landen bijeen.

Lees meer

Utrechtse Fietsvierdaagse 2019

Trek je er graag op uit met je e-bike, tandem of handbike? Dan is de Utrechtse Fietsvierdaagse iets voor jou. Dus blokkeer 22 tot en met 25 augustus in je agenda, want dit wil je niet missen!

Lees meer
Rick-Brink CU-bronvermelding-Frank-van-der-Burg

Rick Brink eerste Minister van Gehandicaptenzaken

De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is zojuist verkozen tot de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Dat is bekend geworden tijdens de live-uitzending van de Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1.

Lees meer

De speerpunten van de nieuwe verenigingen en de verslagen van de ALV's

Zoals je weet, is de BOSK opgesplitst in vier verenigingen: CP Nederland, EMB Nederland, SBH Nederland en Schisis Nederland. Inmiddels hebben alle vier de verenigingen hun plannen gepresenteerd op hun eigen ALV: welke speerpunten heeft elke vereniging voor de komende anderhalf jaar?

Lees meer