Word lid!

Nieuws

jasper van der Does BOSK

Jasper kan geen werk vinden: 'Ze zeggen natuurlijk nooit dat het om je handicap gaat'

RTL Nieuws interviewde BOSK-vrijwilliger Jasper van der Does over zijn probleem met werk vinden. "Ik ben nog steeds op zoek naar werk. Ik solliciteer weleens en af en toe heb ik écht het gevoel dat ik door mijn handicap niet aangenomen word."

Lees meer

Oproep vragenlijst Spina Bifida

De werkgroep Kinderurologie (vanuit de Europese Vereniging voor Urologie) houdt zich bezig met het ontwikkelen van richtlijnen voor de zorg voor kinderen met urologische problemen, waaronder kinderen met Spina Bifida. Via een vragenlijst willen ze meer te weten komen over de huidige behandeling en mening over de richtlijnen.

Lees meer
kind met handschoen

Uitkomsten Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie bekend. Denk mee over de uitkomsten

Honderden mensen hebben de afgelopen maanden laten weten welke onderzoeksvragen op de Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie moeten komen. Uit een lijst van twaalf onderwerpen koos elke ouder de drie thema’s waar nieuw onderzoek het hardst nodig is. Fysieke ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, en kwaliteit van leven, bleken de drie thema’s waar onderzoekers in de kinderrevalidatie volgens ouders het meeste aandacht aan moeten geven. Bovendien konden ouders binnen elk thema op de specifieke onderzoeksvragen stemmen die zij het meest urgent vonden.

Lees meer

Paralympische Spelen Pyeongchang 2018

Op 9 maart is het zover. Dan is de opening van de Paralympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De openings- en sluitingsceremonie (18 maart) zijn live te zien op tv. Die mag je toch niet missen!

Lees meer

Martijn Klem (BOSK): "Psychosociale zorg is de grootste blinde vlek in de kinderrevalidatie"

"Je zou verwachten dat revalidatieartsen met hun teams weerbaarheid van kinderen tot de kern van hun behandeling zouden maken. Niets is minder waar. De psychosociale zorg aan kinderen is de grootste blinde vlek in de kinderrevalidatie." Dit schrijft Martijn Klem, directeur BOSK in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde.

Lees meer

Gratis Nationale Zorgnummer app

Het Nationale Zorgnummer geeft antwoord op vragen over zorg en ondersteuning, telefonisch en via de mail. Vanaf 28 februari is deze hulplijn ook via de app bereikbaar.

Lees meer

Vragen over seks en spina bifida, vul de vragenlijst in

Voor het project Seks en Spina bifida zijn we op zoek naar vragen én ervaringen rondom dit onderwerp. Heb je vragen over of ervaringen met seks en spina bifida en hydrocephalus? Stel ze dan, of meld je aan voor een interview. Een gesprek wordt geanonimiseerd verwerkt, zodat het niet naar jouw persoon te herleiden is.

Lees meer
vragenlijst hydrocephalus

Oproep aan ouders van kinderen met hydrocephalus: aan welke info heb je de meeste behoefte?

In samenwerking met de BOSK wil het KNNN inventariseren onder ouders van kinderen met een hydrocephalus aan welke onderwerpen de meeste behoefte is.

Lees meer

Open dag Fokus Wonen

Heb jij een lichamelijke beperking en zou jij ook gewoon willen wonen, net als ieder ander? Kom dan naar de open dag van Fokus Wonen.

Lees meer

RaceRunning in Amersfoort van start

Ken jij het al: RaceRunning? RaceRunning is een gloednieuw, paralympisch atletiekonderdeel. En vanaf maart 2018 start bij Atletiek Vereniging Triathlon in Amersfoort een nieuwe RaceRunninggroep. Deze groep is geschikt voor kinderen en jongeren (vanaf ongeveer 6 jaar) met een lichamelijke beperking, die in het dagelijks leven (soms) een rollator of rolstoel gebruiken.

Lees meer